A Békéscsabai Szakképzési Centrum rendkívüli közleménye

kína, oktatás, BSZC Fotó: Körös Hírcentrum

A Békéscsabai Szakképzési Centrum az alábbiakat közölte Facebookon:

„Magyarország miniszterelnöke hétfőtől új oktatási munkarendet helyezett kilátásba! Jövőhéttől a diákok nem látogathatják az iskolát, s ezzel párhuzamosan a digitális technológiát segítségül hívva on-line módon valósítjuk meg a távtanítást. Valamennyi tananyag elérhetővé válik, s a diákok otthonában fellelhető tankönyvek is remekül használhatók – természetesen kiegészülve az intézmény által nyújtott útmutatás mellett.

A miniszterelnöki ígéret szerint sem az év vége, sem a megszervezésre kerülő érettségi és szakmai vizsgák nincsenek veszélyben! A kormány a mai napon határozatot ad ki, mely alapján értesülhetünk a további lépésekről.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum valamennyi kollégiuma a hétvégén a következő időpontokban várja azon diákok és/vagy szüleik személyes megjelenését, akik a kollégiumból tankönyveiket, eszközeiket, ruházatukat… stb. otthonukba kívánják vinni.

A tankönyvek és iskolai felszerelés hazavitele kötelező! 2020.03.14 (szombat) 13.00 – 20.00 között, 2020.03.15 (vasárnap) 08.00-20.00 között. 2020. március 16-tól a kormányrendelet értelmében diákot nem lesz lehetőségünk az iskola épületeibe beengedni, minek köszönhetően a kollégiumokba sem.

Kérem Önöket, hogy kövessék Magyarország Kormánya és az Operatív Törzs tájékoztatóját! Az intézményt érintő legfontosabb ismeretközlési platform az iskola weboldala, pontosabban a www.bszc.hu, valamint az oldalról linkelhető tagiskolai weblapok!

Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönöm!

Tisztelettel: Mucsi Balázs – főigazgató”

Frissítés: Szombat este további intézkedésekről született döntés. Erről itt olvashat.

 

Kapcsolódó tartalom: