Elkülönítő sátrat állítottak fel az Orosházi Kórház mellett

Orosházán Fotó: Melega Krisztián/Orosházi Kórház

Az Orosházi Kórház udvarán, a Sürgősségi Betegellátó Osztály (SBO) mentőbejárata előtt áll az a sátor, ami a koronavírus kórházi és lakossági terjedését hivatott megakadályozni.

A kórházba érkező betegeket minden esetben az SBO triage (betegosztályozó) pultjánál kérdezik ki az oda beosztott egészségügyi dolgozók, a beteg tovább nem mehet. Ha a jelenleg érvényes protokoll alapján valakiről feltételezhető, hogy koronavírussal (COVID-19) fertőzött, akkor az illető kap egy sebészeti maszkot, és ebbe az elkülönítő sátorba kísérjük. Így a fertőzésgyanús személy nem lép be a kórház területére, ezzel is csökkentve annak az esélyét, hogy a vírus bejusson az intézménybe. Mivel a jelenleg hatályos eljárásrend szerint Orosházán nem készül mintavétel, vírusteszt, így a személy addig várakozik a sátorban, amíg meg nem érkezik érte a mentő, és át nem szállítja a fertőző betegek fogadására kijelölt gyulai kórházba.

hirdetés

A sátorban elhelyeztünk székeket, ágyakat, van mobil fűtés, ivóvíz, kézfertőtlenítő és rendelkezésre áll nyílt wifi kapcsolat is. A sátor mellett felállítottunk két mobil illemhelyet, amit kizárólag a fertőzésgyanús betegek használhatnak, ezzel is védve a kórházi dolgozókat és az SBO-ra érkező betegeket.

A városi cégek kérésünkre gyorsan léptek. Az Orosházi Városüzemeltetési Zrt. a sátrat, míg a Petőfi Művelődési Központ a paravánokat és a világítást bocsátotta rendelkezésünkre. Segítségüket ezúton is köszönjük!

Fontos változás, hogy a Sürgősségi Baleseti Osztályt határozatlan ideig kizárólag a mentőbejárat felől lehet megközelíteni, a Központi Technológiai Tömb felőli átjárás a kialakult helyzet miatt ideiglenesen megszűnt.

Kapcsolódó tartalom: