Sarkadon is rendkívüli szünetet rendelt el a polgármester

sarkadon Fotó: Sarkad Város hivatalos oldala

A járvány miatt kialakult veszélyhelyzetre reagálva Sarkadon is rendkívüli szünetet rendel el 2020. március 18. (szerda) 00.00 órától határozatlan ideig a bölcsődei és az óvodai ellátást végző intézmények esetében dr. Mokán István polgármester – konzultálva a város és az érintett intézmények vezetőivel.

hirdetés

2020. március 18-tól az érintett intézmények ügyeleti rendszert működtetnek. Ennek keretében indokolt esetben, azaz amikor a gyermekek otthoni felügyelete egyáltalán nem megoldható, biztosítják a napközbeni gyermekfelügyelet kis csoportokban történő megszervezését. Az ügyeleti rendszer részletszabályai jelenleg kidolgozás alatt vannak.

hirdetés

A közös felelősségvállalás jegyében arra kérik a szülőket, hogy a gyermekek érdekét szem előtt tartva 2020. március 16-ától (hétfőtől) lehetőség szerint ne vigyék gyermeküket sem bölcsődébe, sem óvodába. A következő két napban az érintett intézményvezetők a szülőkkel egyeztetve felmérik az indokolt eseteket. Ilyen esetekben szerdától a gyermekek napközbeni kiscsoportos felügyelete megszervezésre kerül. A gyermekfelügyeletet még indokolt esetben is csak az egészséges gyermekek és családok esetében látja el az adott intézmény.

Az egészségügyi dolgozók, a katonák, a honvédelmi alkalmazottak, a rendvédelmi dolgozók, valamint a kormánytisztviselők gyermekei az ügyeleti rendszer megszervezésénél kiemelt figyelmet fognak élvezni. Tekintettel arra, hogy ezen munkavállalói körre a vonatkozó kormányrendelet rendkívüli intézkedéseket rendelt el. Az ügyeleti rendszerben működő intézményekbe csak a gyermekek, valamint az óvodai és bölcsődei személyzet léphet be, az emberi érintkezések számának csökkentése érdekében.

A gyermekétkeztetés biztosításának feladatában is változásokra kerül sor. A részletek szintén kidolgozás alatt állnak. E tárgykörben további minisztériumi iránymutatás várható az önkormányzatok számára – tájékoztatott dr. Mokán István.

Forrás: Sarkad Város hivatalos oldala

hirdetés