Az Andrássy gimi is bezárta kapuit

Andrássy Fotó: Körös Hírcentrum (archív)

A Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégiumban is megtörténik a digitális munkarendre való átállás.

„Mindezeknek megfelelően, 2020. március 16-tól, hétfőtől megváltozott a tanítás és a tanulás metódusa, a diákok nem látogathatják az intézményt. A tegnapi nap folyamán lezajlott a kollégium épületeiből a bent lakó diákok kipakolása, a Gimnáziumból pedig a bent maradt tankönyvek, füzetek és egyéb személyes tárgyak hazavitele” – közölte Szabó László intézményvezető Facebookon.

hirdetés

Mint írja: amennyiben bármi olyan tárgy, eszköz bent maradt, ami az otthoni tanuláshoz nélkülözhetetlen, azokért még a keddi napon 9 és 11 óra között be lehet menni. Kizárólag ebben az időpontban van még rá lehetőség!

„A digitális tanítás-tanulás módszertani ajánlói, a jó gyakorlatok egységesítése folyamatban van. Időben értesítést fogunk küldeni a gyakorlati fejleményekről. Nekünk tanároknak a személyes találkozást nem igénylő munkaformákat szükséges kialakítanunk. Az online tér, a közösségi média, a különböző okos eszközök és az elektronikus levelezés mellett a KRÉTA naplón keresztül törekedünk a kapcsolatot minél szélesebb körben kialakítani. Itt szeretném kérni a diákoktól és a szülőktől, hogy: az otthoni tanulásra fel kell előzetesen készülni! Napirendet kialakítani, a korábban az iskolában tartott órák rendjében a tanulást abszolválni, a szülőtársaimnak pedig az ellenőrzésben segíteni. Konstruktív hozzáállást vár el minden szereplőtől az új kapcsolati rendszer kialakítása.”

„Azt gondolom és hiszem, hogy együtt, az osztályfőnökökkel és a szaktanárokkal kommunikálva sikeres lesz és eredményre fog vezetni a digitális munkarend: egy-egy beszámolóval, feladatlappal, elektronikus tesztek kitöltésével stb.”

„Eljött az idő, hogy a “digitális bennszülöttek” és a digitális térbe”bevándorlók” között egy 21. század eleji lehetőséget is felismerjünk, érettségi készüljünk és együtt-tanuljunk! Kérem a Diákokat, hogy az otthoni létet az egészség megőrzése és a betegség megelőzése mellett a tanulásra fordítsák!„

„Itt kérem, hogy kerüljék el a csoportos programokat, a nagyobb társaságokat! Vigyázzanak idősebb családtagjaikra! Segítsék szüleiket és mintha az iskolában lennének: tanuljanak, okuljanak! A legtöbbet az egészség védelme és az elme pallérozása érdekében Mi Magunk tehetünk!„ – fogalmazott közleményében az intézmény vezetője.

Az intézmény vezetése elérhető az iskolában. Minden nap lesz bent vezető, (akár tanár kolléga is, amennyiben a digitális tanításhoz az iskola infrastruktúráját kívánja igénybe venni). Szabó László kéri, hogy csak a legszükségesebb esetben keressék őket személyesen.