Újabb iráni egyetemistákat utasítottak ki

fertőződött, fertőzöttek, védekezés, iráni, Koronavírus, vírus, járvány Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság – kitoloncolással – kiutasított Magyarország és az Európai Unió területéről 13 iráni állampolgárságú egyetemistát. Ők a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Telephelyén voltak karanténban a koronavírus miatt – közölte a Belügyminisztérium hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint az iráni egyetemisták a karanténként kijelölt szobát engedély és védőruházat nélkül elhagyták. Oda a többszöri felszólítás ellenére nem mentek vissza, hangosan elégedetlenkedtek. Az egészségügyi személyzettel szemben agresszíven léptek fel, utasításaiknak nem tettek eleget.

hirdetés

A kiutasítás végrehajtását annak feltételeinek megteremtéséig felfüggesztették, részükre kötelező tartózkodási helyet jelöltek ki. A kiutasítottakkal szemben egyidejűleg három év Magyarországra történő beutazási és tartózkodási tilalmat is elrendelt az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság. Az egyetemisták ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság járványügyi szabályszegés vétség elkövetése miatt tovább folytatja az eljárást, amely távollévő terheltekkel szemben is befejezhető – áll a közleményben.

Forrás: MTI

hirdetés