Koronavírus: negatív lett az orosházi beteg mintája

Mentőszolgálat, beoltottak, szilveszterkor, fertőzöttek, Koronavírus, mentő, vírus, korona Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az Orosházi Kórházban 2020. március 15-én jelentkezett egy beteg légúti panaszokkal, akinél az elvégzett vizsgálatok során felvetődött a COVID-19 fertőzés gyanúja.

hirdetés

A kórház dolgozói ezt követően a hatályos eljárásrendet követték, a beteget az illetékes döntéshozó és ellátó szervek értesítése mellett a mentőszolgálat a területileg illetékes infektológiai centrumba szállította.

hirdetés

Az Orosházi Kórház az Országos Tisztifőorvos által elrendelt eljárási rendnek megfelelően az érintett dolgozókat hazaengedte azzal, hogy a mintavételi eredmény megérkezéséig ne hagyják el otthonukat, illetve ne kerüljenek szoros kapcsolatba hozzátartozóikkal.

A betegtől levett minta negatív lett, azaz nem mutatta ki a koronavírus jelenlétét, amiről március 17-én reggel értesítették az intézményt. Ez alapján az elkülönítés okafogyottá vált, a dolgozók újra felvehetik a munkát.

Általánosságban elmondható, abban az esetben, ha az elküldött minta eredménye pozitív lenne, vagyis az eset megerősítettnek minősülne, az Orosházi Kórház a hatályos módszertani útmutatóknak megfelelően fog eljárni. Mindez azt jelenti, hogy az olyan dolgozókat, akik az új koronavírussal igazoltan fertőzött beteggel az ellátása során szoros kontaktusba kerülnek, az intézményben kialakított protokolloknak megfelelő karanténba helyezi, melynek személyi és tárgyi feltételei biztosítottak.

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés