MÁV: Országos szinten az összes kocsit teljesen fertőtlenítik

máv Fotó: MÁV-START

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel, március 13-án megkezdődött a MÁV járműparkjának fertőtlenítése. Március 16. délelőttig összesen 172 járművön – közte az elővárosi forgalomban járó villamos motorvonatokon is – elvégezték az úgynevezett záró fertőtlenítést. Tervezetten szerdáig a budapesti elővárosi vonatok kocsijait, hét végéig pedig az országban közlekedő összes járművet fertőtlenítik így.

hirdetés

A zárófertőtlenítés baktérium-, vírus- és gombaellenes fertőtlenítést jelent, amely után minden kórokozó elpusztul a járműveken. Az országos lefedettségű rendszer kialakításának köszönhetően a hét végétől a járműpark jelentős részének teljes fertőtlenítése biztosítva lesz. A kocsik magas szintű fertőtlenítésén túl, március 16-tól kezdődően, fokozatosan a legnagyobb forgalmú budapesti és vidéki pályaudvarokon, megállóhelyeken is biztosítják a kézfertőtlenítő lehetőséget az utazóközönségnek is.

hirdetés

A vírus terjedésének leginkább kitett munkakörökben dolgozók – például jegypénztárosok, jegykezelők – már korábban megkapták a kézfertőtlenítőt, szájmaszkot, gumikesztyűt tartalmazó egységcsomagokat, az üzemi területeken is több száz érintésmentes kézfertőtlenítő-adagolót osztottak szét. A vasúttársaság a pályaudvarokat, üzemi területeket is vírusellenes takarítószerekkel takarítja – tájékoztatott a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.

hirdetés