Egy internetes oldalon hirdetett, becsapta a vásárlókat

közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai Fotó: Pixabay

Több mint száz embert károsíthatott meg egy nyíradonyi férfi, akit a Békés megyei rendőrök fogtak el. Egy internetes oldalon hirdetett, majd a tőle vásárlóknak nem küldte el a kifizetett dolgokat, és a pénzüket sem utalta vissza.

Csalással gyanúsítható férfit fogtak el a Békés megyei rendőrök 2020. március 17-én reggel, Nyíradonyban. A 19 éves fiatalember egy internetes oldalon hirdetett különböző dolgokat. Azokkal, akik vásárolni szerettek volna tőle, előre elutaltatta a vételárat, de miután megkapta a pénzt, nem küldött semmit. A Gyulai Rendőrkapitányság egy gyulai férfi bejelentése után indított nyomozást. A férfi egy műszaki hibás mobiltelefont akart megvenni, ki is fizette, de a készülék nem érkezett meg, és a hirdető nem válaszolt az üzeneteire. A gyulai nyomozók azonosították a nyíradonyi férfit, és országos rendőri együttműködés keretében több hozzá köthető ügyet is találtak.

Egy debreceni férfi hangfalat és erősítőt, egy sármelléki internetező két működésképtelen fűkaszát, egy marcali férfi televíziót és laptopot akart tőle vásárolni. Három, szintén műszaki hibás telefonért egy makói férfi fizetett neki közel 20 ezer forintot, egy Zala megyei nő pedig 10 kilogramm dióbelet akart vásárolni, amiért több mint 15 ezer forintot utalt el neki. A nyíradonyi férfi saját bevallása szerint több mint 100 embert csapott be. A Gyulai Rendőrkapitányság a 20 éves P. Attila ellen csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított, és a nyomozók vizsgálják, hogy országszerte hány internetezőt károsított meg.

Forrás: police.hu


Kövessen minket Facebookon!