Hűtés nélkül szállítottak több tonna sertéshúst (videó)

féldisznó, disznó szállítmány, hűtés nélkül

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Békés megyében ellenőriztek egy lengyel teherautót, ami a megengedettnél egy tonnával több árut szállított, ráadásul szabálytalanul.

hirdetés

A pénzügyőrök Csanádapáca és Csabaszabadi között ellenőrizték azt a teherautót, ami Magyarországról szállított húst Romániába. A sofőr átadta ellenőrzésre a fuvarokmányt, a szállítólevelet, és igazolta, hogy az EKÁER-bejelentés is megtörtént. Látszólag tehát minden rendben volt, de a pénzügyőrök találkoztak már a céggel korábban, így a tételes vizsgálat mellett döntöttek.

A csomagtér kinyitása után azonnal érezni lehetett, hogy a szállított hús büdös volt. A félsertéseket a raktér padlóján egymásra pakolták, de több tétel bezacskózott velő, disznó szív és nyelv is előkerült, melyek a szállítólevélen nem szerepeltek. A teljes rakomány mérlegelésekor kiderült, hogy több mint egy tonnával több a szállítmány, mint amennyit a papírokon feltüntettek.

A pénzügyőrök értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik megállapították, hogy a szállított hústermékek hűtése és elhelyezése sem felelt meg az előírásoknak, ezért a mintegy négy tonna hús azonnali megsemmisítését rendelték el.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal felvétele:

 

 

 

hirdetés