Mindhárom telephelyén leállítja a termelést a Linamar

linamar Fotó: Körös Hírcentrum

A Linamar Hungary Zrt számára kulcsfontosságú a munkavállalóik ​​és partnereik egészsége és biztonsága, ennek megfelelően már hetekkel ezelőtt lépéseket tettek a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében – áll a közleményben.

A vállalat menedzsmentje a WHO, valamint a nemzeti és helyi hatóságok ajánlásait figyelembe véve többlépcsős akciótervet dolgoztak ki munkavállalóik egészségének megőrzése érdekében.

hirdetés

Fokozott higiénés intézkedéseket vezettek be telephelyeiken, törekedtek a személyes kontaktok és a zsúfolt helyeken történő tevékenységek elkerülésére illetve minimalizálására. A vállalat korlátozta a külföldi látogatók belépését a telephelyekre, egyúttal a Linamaros munkavállalók sem utazhattak határon kívülre. Szigorították szabályaikat az áruszállítást lebonyolító személyzetre vonatkozólag is.

Mint írják, a vírus magyarországi megjelenésekor több intézkedést is életbe léptettek. Belépéskor érintésmentes lázmérőkkel ellenőrizik a munkavállalók testhőmérsékletét, lázas senkit nem engednek a telephelyre.

Az iskolabezárások miatt gyermekük felügyeletére otthon maradó munkavállalóik esetében szabadságot engedélyeznek.

Linamar Hungary munkavállaló esetében COVID19 fertőzöttségéről jelen pillanatban nincs információnk egyik telephelyünkön sem.

– fogalmaznak a közleményben.

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében hozott EU tagállami, és helyi kormányzati intézkedések okán várhatóan alapanyag ellátási problémák merülnek fel, valamint a vevőik részéről is a megrendelések átmeneti csökkenésére számítanak a járványügyi helyzet miatt.

„Mindez azt jelenti számunkra, hogy a közeljövőben működésünk részleges, illetve teljes felfüggesztésére kell felkészülnünk. A helyzet napról napra, óráról órára változik, ezért minden esetben az éppen rendelkezésünkre álló információk alapján hozunk döntést a következő lépésekről.

A jelenleg elérhető információink alapján, várhatóan 2020.03.30-tól két hét időtartamra leállítjuk a termelést mindhárom telephelyünkön. A leállás kezdő időpontja a megrendelések függvényében kerül ütemezésre a gyáregységekben és az egyes sorokon.

A leállást a jogszabályokban meghatározott előírások figyelembe vételével munkaidőkeret, valamint az éves szabadság terhére tervezzük megvalósítani, így ez idő alatt egy munkavállalónk sem marad fizetés nélkül” – tájékoztatott a vállalat.

 

Ez is érdekelheti: