Hatmillió forint plusz támogatás az Orosházi Kórháznak

Orosházi Kórház

Orosháza városa komoly erőket mozgósított, hogy segítse a kórház felkészülését a COVID-19 járványra.

Pénteken született meg a döntés, miszerint a város idei évi költségvetésének terhére 6 millió forintot biztosít az Orosházi Kórház számára ideiglenes konténervizsgálók felépítésére. Közölték: amennyiben szükséges, további forrásokat bocsátanak a kórház rendelkezésére.

hirdetés

Dávid Zoltán Orosháza polgármestere Facebook bejegyzésében közölte: Dr. Duray Gergővel, a kórház főigazgatójával minden szükséges kérdésben gyorsan egyetértésre jutottak, és a továbbiakban is rendelkezésre állnak minden.

„Tájékoztatom Önöket arról is, hogy a Munkásszállóra eredeti terveinkkel ellentétben nem gyári munkások költöznek a közeljövőben, hanem ha a helyzet megkívánja kórházi dolgozók, akik esetlegesen nem akarnak/nem mehetnek majd haza családjuk védelme érdekében. Ez nagyon megterhelő lesz számukra, de legalább azon nem kell majd aggódniuk, hogy esetleg hazaviszik a kórokozót szeretteiknek.

Folyamatos a felkészülés a kórházban, mi most annyit tehetünk még értük, hogy lehetőség szerint otthon maradunk, hogy a vírus terjedését lassítsuk, akadályozzuk!” – írja a polgármester.