Hétvégén visszatér a tavasz, elérjük a 20 fokot

tavaszias, hétvégén, melegszik Fotó: Pixabay.com

Csütörtöktől kelet felől egyre enyhébb, szárazabb levegő érkezik, hétvégén ismét elérhetjük a 20 fokot.

hirdetés

Drasztikus lehűlést tapasztalhattunk a napokban, ráadásul hétfőn egy légörvény hatására egyre többfelé havazni kezdett. Kedden és szerdán még marad a hideg idő, főként délen, emellett szerdán a Dunántúlon havazással, hózáporral, majd csütörtöktől kelet felől egyre enyhébb, szárazabb levegő áramlik fölénk, így fokozatosan visszatér a tavasz.

hirdetés

Az enyhülés hatására a hét negyedik napján keleten, északkeleten már elérhetjük a 15 fokot. Nyugaton, délnyugaton viszont még csak 4-5 fokig melegszik a levegő, kezdetben pedig gyenge vegyes halmazállapotú csapadék is eshet. Péntekre kelet felől egyre nagyobb területen felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, bár még többfelé élénk lesz a keleties szél. Hajnalban már csak néhol lehet gyenge fagy, napközben pedig 12-19 fokra készülhetünk, keleten a magasabb értékekkel.

Hétvégén ezúttal szép időben lesz részünk sok napsütéssel, száraz idővel. Néha megjelenhetnek gomolyfelhők az égen, egy-egy zápornak azonban minimális az esélye. A szél nem lesz jelentős. Délutánonként 15-20 fokot mérhetünk – írja az Időkép.

hirdetés