A MÁV meghosszabbította a nemzetközi jegyek díjmentes visszatérítését

online, közlekedési, vasúti, utazási, október, nemzetközi, MÁV, vonat, Munkanap Fotó: Körös Hírcentrum

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel a MÁV-Start a nála vásárolt, április 11. helyett már az április 30-ig érvényes nemzetközi menetjegyek árát is kezelési költség nélkül visszatéríti célországtól függetlenül, amennyiben az utas lemond az utazásról – közölte a vasúttársaság csütörtökön a honlapján.

A nemzetközi jegyek jelenleg az előírásoknak megfelelően korlátozás nélkül megválthatók azokra a vonatokra, amelyek közlekedésében nincs ismert korlátozás. Ismertetik, hogy a jegypénztárban vásárolt nemzetközi jegyek esetében a nemzetközi pénztáraknál és az ügyfélszolgálatokon személyesen nyújthatják be az utasok a visszatérítési kérelmüket. De elektronikus úton is jelezhetik az eszrevetel@mav-start.hu címen. Ebben az esetben az eredeti menetjegyet postai úton el kell juttatni az ügyfélszolgálatra, a 1426. Budapest, Pf.: 56. címre.

hirdetés

Ha a pénztárban bankkártyával vagy készpénzzel vásárolt nemzetközi menetjegy értéke nem haladja meg az 50 ezer forintot, azonnali visszatérítését kérheti az utas személyesen a nemzetközi pénztárakban vagy a személyes ügyfélszolgálatokon. Bankkártyás vásárlás esetén a menetjegy értékét a pénztárban visszautalják bankszámlára. Az 50 ezer forintnál nagyobb értékű menetjegyek esetében a vasúttársaság honlapjáról is letölthető visszatérítési igénybejelentő nyomtatványt kell kitölteni. A menetjegy értékét a megadott számlaszámra utalja vissza a vasúttársaság – számolt be az MTI.


Kövessen minket Facebookon!