Dühében halálra verte barátját a gerendási férfi

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

A Békés Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal az 53 éves gerendási férfival szemben, aki 2018 júliusában olyan durván bántalmazta barátját, hogy az belehalt sérüléseibe.

hirdetés

A gerendási férfi 2018. július 16-án este otthonában együtt italozott barátjával. A sértett 22 óra körül a vádlott többszöri felszólítására távozott a lakásból, azonban ittasága folytán a közelben az utcán összeesett. A férfira a vádlott szomszédjai találtak rá egy órával később, akik szóltak neki, hogy barátja kint fekszik az utcán. A vádlott már amiatt is dühös volt, hogy a sértett nem akart elmenni tőle. Azonban még ingerültebbé vált attól, hogy kint fekszik az utcán a háza közelében, és ezért neki szóltak. A vádlott kiment az utcára, és az acélbetétes bakancsával többször megrúgta a sértettet, hogy keljen fel, majd lábra állította. Ezután ököllel elkezdte ütlegelni, majd rugdosni, végül a földre lökte, amitől a fejét a sértett az aszfaltba verte. A vádlott a földön fekvő sértettbe még többször belerúgott.

hirdetés

Amikor a férfi észlelte, hogy a sértett nem mozdul, megijedt, megpróbálta őt talpra állítani. Vizet hozott neki, majd újraélesztésével próbálkozott, végül oldalfekvésbe helyezte. Az utcai hangokra a szomszédból kiérkező férfi értesítette a mentőket, akik a fejét ért bántalmazástól, annak aszfaltba ütésétől súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedő sértettet kórházba szállították, ahol rövidesen keringése összeomlott, majd elhunyt.

A főügyészség a büntetlen előéletű férfit halált okozó testi sértéssel vádolja, és vele szemben beismerése esetére is végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta. Az eljárás a Gyulai Törvényszéken folytatódik – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség 2020. március 30-án.

hirdetés