Megújul az Andrássy Gimnázium előtti terület

Andrássy Fotó: Körös Hírcentrum (archív)

Megújul az Andrássy Gyula Gimnázium előtti terület. Amellett, hogy a töredezett burkolat esztétikailag kifogásolható, több helyen balesetveszély miatt le is van zárva az intézmény előtti rész.

hirdetés

„Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata 2020. februárjában az idei költségvetés elfogadásakor 3 millió forintot biztosított a munkálatok elvégzésére, és ugyanekkora összeget különített el a beruházás megvalósítására a Békéscsabai Tankerületi Központ is” – írja közösségi oldalán Fülöp Csaba önkormányzati képviselő.

hirdetés

„A felújítás részeként meg fog történni a terület (285 m2) térburkolatának teljes felszedése és egy új rétegrend kialakítása. Sor fog kerülni a virágágyások és 36 folyóméteren a teljes lépcsőszakasz felújítására. A virágágyások felépítményei sérültek, így szükséges a szétfagyott lábazati burkolat visszabontása és új lábazati vakolat elkészítése, illetve az ülőfelület javítása is.”

Mint azt a képviselő írja: jelenleg készülnek a beszerzési eljárás dokumentumai, a tervek szerint az őszi iskolakezdéskor már a teljesen felújított terület fogja fogadni az intézmény diákjait és dolgozóit.

hirdetés