Járványkórház lesz a gyulai Pándy-tagkórház

pándy kálmán kórház Fotó: Körös Hírcentrum

Elkezdték kiüríteni a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházát. Járványkórház lesz a gyulai intézmény, az előkészítési folyamatok indultak el.

Gyula volt MSZP-s polgármestere a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy csütörtökön elkezdték kiüríteni a gyulai Pándy Kálmán kórházat. Az egyébként orvos végzettségű Perjési Klára azt írta, hogy csütörtök reggel sok száz fekvőbeteggel megtörve közölte a katonai kíséretű intézményvezető, hogy kiürítik a kórházat, hívják a hozzátartozókat, vigyék őket haza. Perjési szerint a módszer „a pokol bugyrait” idézi. „A Pándy Kórházban több üres kiürített osztály van. A járvány tehát nem indokolta több kórház bezárását az országban” – írja.

Dr. Görgényi Ernő polgármester az Indexnek azt mondta, hogy a kórházat valóban elkezdték kiüríteni, a Békés Megyei Központi Kórház gyulai tagkórháza ugyanis járványkórház lesz, ennek zajlik most az előkészítése. Azokat a betegeket, akik kórházi kezelést igényelnek a megyei kórház békéscsabai tagkórházába szállítják (ez a korábbi városi kórház). Bár a polgármester azt mondta, nem tud a kórház kiürítésére előírt határidőről, az Index információi szerint az intézmény dolgozóit úgy tájékoztatták, hogy a kórházat keddig kell kiüríteni.

Közben a Fehérgyarmati Kórházban is elkezdődtek az átszervezések. Erről Tilki Attila fideszes képviselő írt Facebook-oldalán. A Fehérgyarmati Kórház kapacitásának átszervezése csak ideiglenes jellegű, kizárólag a koronavírus-járvány ideje alatt lesz így. Valamennyi kórháznak a veszélyhelyzet idején is el kell végeznie minden olyan beavatkozást, vizsgálatot, műtétet, amelynek hiányában a beteg életveszélyes állapotba kerülne, vagy amelynek elhalasztásával maradandó egészségkárosodást szenvedne – írja Tilki.

A cikk átvétele és megjelenése óta egyéb részinformációkhoz jutottunk. Amennyiben helytállónak bizonyulnak, pontosítjuk a cikket.

Forrás: Index

 

Ez is érdekelheti:


Kövessen minket Facebookon!