Sarkadon is van koronavírusos beteg

házi karantén, koronavírus Illusztráció/Fotó: MTI/Komka Péter

Sarkadon is megjelent az új koronavírus (SARS-CoV-2) és az általa okozott COVID-19 megbetegedés – írja Facebook bejegyzésben Dr. Mokán István a település polgármestere.

hirdetés

Mint írja, a mai napon egy az Amerikai Egyesült Államokból hazatért fiatalembernél igazolódott be, hogy fertőzött.

hirdetés

„A fiatalemberrel a mai napon személyesen folytattam telefonbeszélgetést, aki 2020. március 27-én tért haza Sarkadra. Hazaérkezését követően nagyon felelősségteljesen viselkedett, mivel azonnal önkéntes házi karanténba vonult. Senkivel sem találkozott, egyedül él a sarkadi otthonában. Ellátásáról az édesanyja gondoskodott és gondoskodik, de mindvégig kerülték a személyes kontaktust. A betegség tüneteit a napokban észlelve azonnal tájékoztatta háziorvosát és a lefolytatott vizsgálat eredménye sajnos pozitív lett.

Jó egészségi állapotban van, tünetei napok óta enyhék (enyhe influenza jellegű tünetek, illetve nem érez ízeket és illatokat). Természetesen felajánlottam a magam és az önkormányzat segítségét számára, de erre az elmondása szerint egyelőre nincs szüksége, mert az ellátása biztosított és egészségileg is jól érzi magát. Továbbra is karanténban tartózkodik az otthonában mindaddig, amíg erre szükség van” – fogalmaz a polgármester.

A település lakóitól azt kéri, hogy vegyék nagyon komolyan a Kormány által elrendelt kijárási korlátozást, maradjanak otthon, csak alapos indokkal, a lehető legrövidebb időre és a megfelelő óvintézkedések betartása mellett hagyják el lakóhelyüket, mellőzzék a családi és társas összejöveteleket, „mert az eddig világszerte igazoltan másfél millió fertőzöttet és közel százezer áldozatot követelő láthatatlan ellenség már közöttünk jár.”

hirdetés