Jelentős változások lépnek életbe a Békés Megyei Központi Kórház betegellátásában

békéscsabai, Réthy, Kórház, kórházi, kórházparancsnokok, Békés Megyei Központi Kórház, Réthy Pál, kórház, béremelés egészségügyi dolgozók Illusztráció: Körös Hírcentrum

Az új korona vírus okozta fertőzéssel kapcsolatos megbetegedések számának növekedésére tekintettel, a miniszteri utasításoknak megfelelően, a Békés Megyei Központi Kórház (BMKK), mint 2019-nCoV okozta fertőzéssel érintett betegek ellátására kijelölt intézmény, felkészült a tömeges megbetegedések ellátására – számolt be Becsei László főigazgató főorvos a BMKK honlapján. Az írottakat az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

hirdetés

Annak érdekében, hogy a betegellátás zavartalan legyen és emellett a fertőzött betegek koncentráltan, a nem fertőzött betegektől elkülönítetten kerüljenek gyógykezelésre, a COVID-19 gyanús beteg kezelése 2020. április 20-tól a gyulai Pándy Kálmán Tagkórházban (Semmelweis utca 1. és Sitka 1. telephelyeken) történik.

hirdetés

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy 2020. április 15-én szerdától ütemezetten elkezdődik a gyulai telephelyeken kezelt betegek áthelyezése és ezzel egy időben a biztonságos betegellátás érdekében a betegutak átszervezése is.

2020. április 14-től érvényes változások:

Az aktív fekvőbeteg ellátást igénylő betegek kórházi felvételére a Dr. Réthy Pál Tagkórház (5600 Békéscsaba, Gyulai út 18.) osztályain kerül sor.

A Pándy Kálmán Tagkórházban (5700 Gyula, Semmelweis u. 1.) változatlanul tovább működik a Sürgősségi Betegellátást biztosító (SBO), az Infektológia (fertőző osztály), a Klinikai Onkológiai Centrum (onkológiai, sugárterápiás, hospice ellátás), a Gyermek-, és Csecsemőgyógyászati osztály PIC, intenzív, neonatológia ellátása, az Invasív kardiológia (szív katéteres laboratórium), az Aktív tüdőgyógyászat (Gyula, Sitka 1.). Ezen szakmák a működési feltételek rögzítettsége miatt maradnak a Pándy Kálmán Tagkórházban, illetve a Tüdőkórházban, ahol a Covid-19 fertőzött betegek ellátástól teljesen elkülönítetten fognak működni. A pszichiátriai fekvőbeteg ellátás, a betegek felvétele 2020. április 20-ig változatlan helyen, a Pándy Kálmán Tagkórház Pszichiátriai osztályán biztosított.

A Pándy Kálmán tagkórház ellátási területéhez tartozó járó betegek az ellátást 2020. április 20-tól a gyulai Rendelőintézetben (5700 Gyula, Dob utca) vehetik igénybe.

A szakrendelések érvényes beutalóval, telefonon előre egyeztetett időpont alapján vehetők igénybe. A telefonszámok és rendelési idők honlapunkon 2020. április 15-től elérhetők lesznek. Az esetleges változásokról folyamatosan tájékoztatni fogjuk a tisztelt lakosságot.

A krónikus osztályok betegei előre láthatólag 2020. április 17-19 között kerülnek áthelyezésre az intézmény másik kórházi osztályára vagy szociális intézménybe.

hirdetés