Közel 200 millió forintból fejlesztik a Pásztor utcai bölcsődét

bölcsőde felújítás, Békéscsaba, fejlesztés Fotó: Körös Hírcentrum

Közel 200 millió forintból fejlesztik Békéscsabán, a Pásztor utcai 66. szám alatti bölcsődét.

hirdetés

A fejlesztés során 12 férőhelyes bölcsődei csoportszoba és kiszolgáló helyiségek kialakítása történik meg. Az új csoportszoba és a
kiszolgálóhelyiségek a meglévő épület központi folyosójához zárt közlekedővel kapcsolódnak. Projektarányos akadálymentesítés is megvalósul a beruházás során.

hirdetés

A magas színvonalú szakmai tevékenység megvalósítása érdekében eszközök beszerzésére is sor kerül. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valós meg, amelynek elszámolható összköltsége közel 200 millió Ft, amelyből az európai uniós támogatás vissza nem térítendő 100%-os intenzitású.

A bölcsődei nevelés középpontjában a kisgyermek és közvetett módon a kisgyermeket nevelő családok állnak. A bölcsődei nevelés célja, hogy a kisgyermekek elsajátítsák azokat a készségeket, képességeket, amelyek segítik őket abban, hogy hatékonyan és kiegyensúlyozottan viselkedjenek saját kulturális környezetükben és sikeresen alkalmazkodjanak annak változásaihoz. A bölcsődei ellátást nyújtó intézmény, szolgáltató családbarát intézményként, szolgáltatásként hozzájárul a családok életminőségének javításához, a szülők munkavállalási esélyeinek növeléséhez.

A projektgazda Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, a projekt lebonyolítója a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. A projekt tervezett kezdete 2020.09.01., várható befejezése 2022.11.30.

hirdetés