Gyermekmentő szolgálat: a digitális átállással hatékonyabbá válhat a tanulás

digitális munkarend, oktatás Fotó: MTI/Illyés Tibor

A digitális oktatásra való átállással a koronavírus-járvány után is könnyebb, hatékonyabb lehet a tanulás – közölte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írták: a most zajló koronavírus-járvány nehezen megoldható kihívást hozott az oktatás számára. Ebben a helyzetben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, mint az Európai Unió Safer Internet Programjának a konzorciumvezetője, ajánlásokkal, javaslatokkal és tanácsokkal fordult a gyermekekhez, a szülőkhöz, a tanárokhoz, az iskolákhoz és a kormányhoz.

hirdetés

Kiemelték egyebek között, hogy a kormány minél hamarabb kezdje el a Nemzeti Alaptanterv digitális változatának kidolgoztatását.
A digitális iskolai munkarendre és a távoktatásra történt váratlan és kényszerű átállás minden résztvevő erejét és figyelmét teljeséggel igénybe veszi.

Ezek az erőfeszítések azonban a járvány elmúltával sem vesznek kárba, ezért különösen fontosak. Mindannyian legyünk tudatában, hogy ami most történik, az nem csupán a következő hetek, hanem a következő évtized iskolai oktatását is döntően befolyásolja – hangsúlyozta a gyermekmentő szolgálat. (MTI)