Kondoroson is azonosítottak egy koronavírus-fertőzöttet

teljes körű zárlat Németországban, Kondoroson, fertőzöttek, korona, koronavírus, Horvátország, Szlovénia, járvány terjedése

Ribárszki Péter polgármester közösségi oldalán adott hírt arról vasárnap este, hogy Kondoroson is megjelent a koronavírus. Az alábbiakban az ő szavait közöljük.

hirdetés

Tisztelt Kondorosiak! Sajnos városunkat is elérte a COVID-19 új koronavírus fertőzés!

Az új koronavírus miatti veszélyhelyzet kihirdetése óta, az elmúlt időszakban több alkalommal adtam hírt azokról a helyben meghozott döntésekről, melyek kiegészítik a kormányzati szinten bevezetett járványügyi intézkedéseket. Minden esetben úgy kezdtem a tájékoztatásom, hogy jelenleg Kondoroson nincs tudomásunk ismert és bizonyított pozitív fertőzött esetről.

Ez mostantól sajnos már nincs így, hiszen a mai napon hozzám érkezett hivatalos információk szerint városunkban egy személy esetében beigazolódott a COVID-19 új koronavírus fertőzöttség. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy bárkin pánik legyen úrrá, hiszen más települések vagy környező országok példája okán eddig is tudtuk, hogy bárhol és bármikor felütheti fejét a megbetegedés. Épp ellenkezőleg, a pánik helyett inkább még fokozottabban tartsuk be az érvényben lévő előírásokat és járványügyi intézkedéseket.

Sajnos én magam is úgy tapasztalom, hogy a járványban töltött idő előrehaladtával, városunkban is egyre kevesebben viselnek arcot eltakaró maszkot és kesztyűt. Ezért határozottan arra kérek mindenkit, hogy a még érvényben lévő kijárási korlátozás intézkedéseit maradéktalanul tartsák be, fokozottan igaz ez a fertőzés által leginkább veszélyeztetett 65 év feletti korosztályra.

Továbbá kérek mindenkit, hogy amennyiben rendkívül indokolt esetben el kell hagyniuk a védelmet nyújtó otthont, akkor használják az egyéni védőeszközöket és tartsanak biztonságos 1,5-2 méter távolságot egymástól, mert csak így óvhatjuk meg mind magunk, mind embertársaink egészségét.

 

Kapcsolódó tartalom:

hirdetés