Női kézilabda NB I – Vida Gergő lett a Békéscsaba vezetőedzője

kézilabda, sport Illusztráció: Pixabay

Horváth Roland helyett Vida Gergő lesz a női kézilabda NB I-ben szereplő Békéscsabai Előre NKSE vezetőedzője.

A klub pénteki online sajtótájékoztatóján Paláncz György klubelnök elmondta, hogy Horváth Roland kérte, hogy közös megegyezéssel bontsák fel a szerződését, amihez a vezetőség hozzájárult. Az új vezetőedző, a 35 éves Vida Gergő legutóbb a Debrecen másodedzőjeként dolgozott, 2018 tavaszán pedig ő irányította a DVSC felnőtt együttesét, így van rálátása az NB I-es mezőnyre és az utánpótlásra is.

hirdetés

Paláncz az M4 Sportnak elmondta, hogy a játékoskeretből nyolcan távoznak, többen azért, mert bizonytalan volt az NB I-es folytatás. A csabaiak a tabella utolsó előtti helyén álltak, de a magyar szövetség úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány miatt befejezettnek nyilvánított szezont követően nem lesznek kiesők és feljutók.

A csapattól távozik Balog Judit, Barján Bianka, Dombi Kata, Kopecz Barbara, Kovács Anett, Marincsák Nikolett, Mézes Laura és Aleksandra Vukajlovic, érkezik viszont kölcsönben Borgyos Panna, Szabó Panna, Szabó Dóra és Vámosi Panna, továbbá Mistina Kitty, Tena Petika és Iván Emese. Az elnök hozzátette, az új idény kerete még nem végleges, jelenleg is tárgyalnak játékosokkal, de a jövőben még jobban támaszkodnának saját utánpótlásukra, hiszen több korosztályos válogatottjuk is van.

A klubvezető hangsúlyozta, pénzügyi helyzetük stabil, minden munkavállaló állása megmaradt, de sokkal kisebb költségvetéssel, körülbelül 100 millió forinttal terveznek. Meglátása szerint a fiatal csapattal reális cél lehet a bennmaradás. Ha a körülmények lehetővé teszik, július első hetében kezdik az alapozást. A békéscsabai városi sportcsarnok rekonstrukciója jelenleg is tart, de az új idény kezdetére valószínűleg készen lesz.

MTI