Kedden jön az újabb hidegfront

Enyhe, Borúsabb, hűvös, ónos, esőre, Hidegfront, csapadék Fotó: Pixabay

Hétfőn nyugodtabb időre van kilátás, majd kedden erős, viharos széllel, záporokkal, zivatarokkal és lehűléssel újabb hidegfront érkezik.

Nyugodtabb idővel indul a hét, de ez csak átmeneti lesz, kedden újabb hidegfront érkezik. Hétfőn még változóan felhős-napos, száraz időben lesz részünk, délutánra 18 és 23 fok közé melegszik a levegő. A légmozgás többfelé lehet élénk, de erős szélre nem kell számítani.

hirdetés

Kedden vonul át fölöttünk a hidegfront. Hajnalban, reggel több helyen előfordulhat kisebb eső, zápor, majd napközben főként keleten, északkeleten alakulhatnak ki újabb záporok, helyenként zivatarok. Ismét feltámad az északnyugatira forduló szél, a főváros környékén, a Dunántúl északkeleti részén 70 km/óránál is erősebb lökések lehetnek. Napközben 14-21 fokig melegszik a levegő, északkeleten lesz a leghűvösebb, délen ugyanakkor még elérhetjük a 20-21 fokot. Hideg, sarkvidéki eredetű levegő érkezik fölénk.

Szerdán is marad az erős, viharos szél. Keleten sok felhőre, kevés csapadékra, máshol száraz időre, különösen nyugaton szinte zavartalan napsütésre van kilátás. Ennek ellenére hűvös lesz, délután mindössze 13-19 fokot mérhetünk, amit a szeles időben még hűvösebbnek érezhetünk. Hajnalban a derült, szélcsendes fagyzugokban gyenge fagy sem kizárt.

Csütörtöktől melegedés jön, péntekre újra elérhetjük a 25 fokot – írja az Időkép.