Továbbra is egyéni edzésekkel készülnek a BRSE felnőtt- és utánpótlás játékosai

utánpótlás, Európa Bajnokság Fotó: BRSE (archív felvétel)

A kormány május 4-től az ország egész területén engedélyezi sportrendezvények nézők nélküli, zárt körülmények közötti lebonyolítását, illetve edzések megtartását és látogatását. Erre a Magyar Közlönyben megjelent 170/2020. rendelettel nyílt lehetőség.

hirdetés

Mindez már nem érinti a 2019/2020-as szezont, hiszen azt felnőtt és utánpótlás szinten is lezárta a Magyar Röplabda Szövetség, a koronavírus-járvány magyarországi, márciusi megjelenését követően. A Békéscsabai Röplabda SE felnőtt együttesének szerződéssel rendelkező játékosai a klub erőnléti edzőjének iránymutatásai alapján készülnek, az adott hétre kiadott programot végzik. Lépésről lépésre körvonalazódik a jövő évi keret, a játékosok bíznak benne, hogy hamarosan elkezdődhetnek a közös, labdás foglalkozások is.

Az utánpótlás vonatkozásában is hasonló a helyzet. A korosztályos csapatok edzői ellátják programmal a játékosokat, akik egyénileg készülnek. Az oktatási intézmények és azok tornatermei egyelőre zárva vannak, miként a felújítás alatt álló városi sportcsarnok is. Így a megoldási opcióként az Akadémia csarnoka kínálkozik.

“A hét során folytatjuk az egyeztetéseket, vizsgáljuk annak lehetőségeit, hogy mikortól és mely korosztályoknak tudunk újra csoportos edzéseket vezetni. Pénteken jött ki a hír, nem szeretnénk kapkodni, sportolóink egészsége a legfontosabb. Az iskolai csoportoknak minden bizonnyal csak szeptemberben folytatódnak a tréningek. Azonban kiemelt korosztályos együtteseink már remélhetőleg május hónapban munkába állnak. Jelen helyzetben fontos lesz csapataink újbóli formába hozása. Hiszen az elmúlt hetekben sokan veszíthettek célt, motivációt, így a következő időszakban a célok meghatározása, a csapatok, s az azokat alkotó egyének motivációjának megerősítése, új tervek, célkitűzések kijelölése is feladata lesz edzőinknek. Mindenki nagyon várja már, hogy újra személyesen találkozhasson a csapattársával, edzőjével, játékosával, és újra elindulhasson az érdemi munkavégzés.” – nyilatkozta Nagy Attila, a BRSE utánpótlás vezetőedzője.

Forrás: BRSE

hirdetés