Északon csak 15, délen 27 fok lehet szerdán

meleg, Változékony, 30 fok, Hidegfront, záporok, 40 fok, hosszú hétvége, hidegfront, melegebb, szeptemberi, nyári, hétvégén, napsütés, szerdán, Melegszik, hidegfront Fotó: Pixabay

Szerdától hullámzó frontrendszer fogja alakítani időjárásunkat, 12-13 fokos hőmérsékleti kontraszt jelentkezhet az országon belül.

hirdetés

Keddre hidegfront hozott jelentős lehűlést, szerda hajnalban északon, északkeleten a szélcsendes, derültebb fagyzugos tájakon gyenge fagy sem kizárt. Ezt követően egy hullámzó frontrendszer alakul ki Közép-Európa fölött, hazánk pont a hűvösebb és a melegebb légtömeg ütközési zónájában fog elhelyezkedni. Ez annyit jelent, hogy jelentős, akár 12-13 fokos hőmérsékleti kontraszt jelentkezhet az országon belül.

hirdetés

Szerdán egészen északon csak 14-15, míg délen 26-27 fok lehet délután. Délen, délkeleten sokat süthet majd a nap, ugyanakkor északon, északnyugaton a gyakran erősen megnövekvő felhőzetből kisebb eső, záporok is kialakulhatnak. A délies szél többfelé feltámadhat.

A frontrendszer elhelyezkedésétől függően csütörtökön is nagy lehet a hőmérsékletbeli különbség az északi-északnyugati és déli-délkeleti tájak között. Ennek kimenetele most még meglehetősen bizonytalan, mint ahogy a csapadék tér- és időbeli eloszlása is. Várhatóan péntekig összességében több helyen is előfordulhat majd eső, zápor, zivatar, de országos, áztató esőre továbbra sem kell számítani – írja az Időkép.

hirdetés