Los Angelesben július végéig nem indul újra az élet

los Fotó: Pixabay

A kaliforniai Los Angelesben július végéig nem indul újra az élet – jelentette be kedd este Barbara Ferrer, Los Angeles megye közegészségügyi vezetője.

hirdetés

Ferrer kijelentette: a megyében legalább három hónapig érvényben kell maradniuk a járvány megfékezését célzó intézkedéseknek. Így például a kijárási korlátozásoknak, a társadalmi elkülönülés előírásainak, az üzletek, illetve az üzemek zárlatának. “Nagyon látványos változásoknak” kellene bekövetkezniük a korlátozó intézkedések feloldásához” – fogalmazott a közegészségügyi szakember.

hirdetés

Ilyen változásnak nevezte egy oltóanyag vagy a koronavírus okozta Covid-19 hatékony kezelésére alkalmas hatékony módszer kifejlesztését. Barbara Ferrer hangsúlyozta azt is, hogy a szigorú intézkedések bármilyen mértékű, túl korai feloldása a járvány ismételt fellobbanásához, az új fertőzöttek és a halálos esetek számának növekedéséhez vezethet.

Eric Garcetti, Los Angeles polgármestere egy kedd esti televíziós interjújában úgy fogalmazott: Ferrer doktornő bejelentése nem azt jelenti, hogy a Los Angeles-ieknek egész nyáron begubózva kell élniük. Azt mondta: arról van szó, hogy a város és az egész megye csak részlegesen és nagyon fokozatosan indítja újra a mindennapi életet, úgy, hogy közben az ott élők betartják az elővigyázatosság szabályait.

Mike Pence amerikai alelnök kedden megerősítette, hogy nem vonul önkéntes karanténba, ám pár napon keresztül “bizonyos távolságot tart Donald Trump elnöktől. Pence sajtófőnökénél, Katie Millernél pénteken diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést. Ennek nyomán a Fehér Ház nyugati szárnyában – ahol a kormányzati munka folyik – kötelezővé tették a szájmaszkok viselését – írja az MTI.

hirdetés