Nagyobb területen üzemel a piac május 15-től Békésen

piacok, élelmiszerlánc-ellenőrzés Illusztráció: Pixabay

Május 5-étől nyitotta újra kapuit a békési piac, a nyitva tartását ideiglenesen szüneteltette a koronavírus-járvány miatt. A múlt heti újranyitás pozitív tapasztalatai alapján Békés Város Önkormányzata a helyi piacfelügyelettel együttműködve tovább bővíti az árusítás helyszíneit.

Eddig csak a kerítéssel határolt úgynevezett csarnok területén nyitottuk meg az árusok és vevők számára a piaci értékesítés színterét. Most tovább nyitjuk a teret a csarnokon kívül található, fedett asztalok körüli területig, a külső kerítéssel határolt részen, egészen a parkolóig – részletezte Polgár Zoltán alpolgármester. Természetesen a piac biztonságos használatára vonatkozó szabályok, korlátozások ugyanúgy érvényben maradnak. A Békési Piacfelügyelet munkatársai olyan intézkedéseket foganatosítanak, amelyek a város lakosainak egészségmegóvását szolgálják továbbra is a korona-vírus járvány elleni védekezés és megelőzés idején.

hirdetés

Az újranyitás óta eltelt piaci napok azt mutatták, hogy az árusok és a vásárlók türelemmel és fegyelmezettséggel tartották be az előírásokat. A legfontosabb szabály mindenki számára, mielőtt a piacra indul az, hogy a piac területére belépni csak maszkban lehet. Valamint 7.00-9.00 óra között és 10.30 órától a piac zárásáig csak a 65 év alatti személyek tartózkodhatnak a piac területén, 9.00-10.30 óra között kizárólag a 65 év feletti személyek léphetnek be. Azok a termelők, árusok, akik a békési piacon szeretnének árusítani mindenképp vegyék fel a kapcsolatot a Békési Piacfelügyelettel a további részletszabályok tisztázása céljából.

MTI