Vezetőedzőként tér vissza Tóth Gábor a BRSE-hez

tóth Fotó: BRSE

Fiatal, ambiciózus, magyar tréner felel az ötszörös magyar bajnok Swietelsky – Békéscsabai Röplabda SE szakmai munkájáért. A 36 éves Tóth Gábor számára nem lesz ismeretlen a klub, hiszen a 2016/2017-es idényben másodedzőként már dolgozott Békéscsabán. A játékosként 23-szoros válogatottsággal rendelkező szakember 2 + 2 éves megállapodást írt alá.

hirdetés

Tóth Gábor szülővárosában, Dunaújvárosban kezdett röplabdázni. 19 évesen már az élvonalbeli felnőtt csapat kezdő feladója volt. Később Kecskeméten ért el szép sikereket, majd pedig külföldön Romániában és Svédországban is megfordult. Edzői karrierjét a Pénzügyőrnél kezdte, aztán a 2016/2017-es idényben érkezett Békéscsabára, ahol Sasa Nedeljkovic másodedzőjeként dolgozott és nyert bajnokságot, Magyar Kupát, valamint részese volt az első MEVZA Cup diadalnak is. Ezt követően az MTK vezetőedzője lett, ahol a fiatal, zömmel magyar tehetségekből álló csapatot feljuttatta az Extraligába, majd pedig ott ért el szép eredményeket. Tevékenykedett a felnőtt női válogatottnál, két szövetségi kapitány (Alberto Salomoni és Jan de Brandt) stábját is erősítette.

hirdetés

A szakember elmondta, hogy Békéscsaba meghatározó állomása volt edzői pályafutásának. A város, a klub, az itt élő emberek közel kerültek a szívéhez, úgy érzi, ide mindig hazatér. ” A 2016/2017-es szezon előtt, másodedzőként kerültem ide. Értékes tapasztalatokkal gazdagodtam, amelyeknek nagy hasznát vettem későbbiekben. Szoros kapcsolatom maradt a klubbal, bármikor örömmel jöttem vissza. Megtisztelőnek érzem, hogy az elmúlt évtized legsikeresebb hazai röplabda egyesületénél folytathatom a munkát. Egyedülálló az atmoszféra, ami Békéscsabán övezi a klubot, célunk az, hogy hazai és nemzetközi porondon is sikeresek legyünk. Agresszív, hatékony röplabdát, mentálisan és fizikálisan is erős csapatot építünk! Olyat, amit a csabai közönség megérdemel. Mindez komoly kihívás, de készen állok rá! Érzem a klubvezetés bizalmát, motivált vagyok, alig várom, hogy elkezdődjön a közös munka.” – mondta az újdonsült vezetőedző.

A stáb vonatkozásában még van néhány nyitott kérdés, amelyekre hamarosan pont kerül, illetve a játékoskeret kapcsán is zajlanak az egyeztetések, a következő napokban több bejelentés várható. A tervek szerint júniusban néhány hetet együtt készül a csapat magyar magja. “Mint ismert, a koronavírus-járvány idejekorán vetett véget a szezonnak, és az ezzel járó átrendeződés miatt, szinte teljesen újra kellett tervezni az eddigi koncepciót. Köszönettel tartozunk előző vezetőedzőnknek. A szlovén Vasja Samec Lipicer munkájával elégedettek voltunk, emberileg és szakmailag is nagyra tartjuk Őt, azonban minden körülményt mérlegelve a váltás mellett döntöttünk. Tóth Gábor személyében egy fiatal, rendkívül elhivatott és szakmailag felkészült edző tért vissza a klubhoz, akitől sokat várunk. Nyomon követtük fejlődését, neve már tavaly is ott volt a jelöltek között. Személyes egyeztetéseinkkor meggyőzött elhivatottságáról, arról, hogy segítségünkre lesz céljaink elérésében.” – nyilatkozta Baran Ádám a Swietelsky – Békéscsabai Röplabda SE elnöke.

Forrás: BRSE

hirdetés