Kevesebb felhő lesz felettünk a hét második felében

Változékony, időjárás, napsütés, hidegfront Fotó: Pixabay

Csütörtök hajnalban többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég, csapadék nélkül. Az északi, északkeleti szél elsősorban az Alföldön továbbra is élénk, olykor erős lesz – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

hirdetés

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 12 fok között alakul, hidegebb a szélcsendes tájakon lesz, a fagyra érzékeny területeken azonban gyenge fagy is lehet.

hirdetés

Csütörtökön napközben napos idő várható lapos gomolyfelhőkkel, amelyek az északi megyék felett sokasodnak leginkább, de ezekből csapadékra nem kell számítani. Az északi, északkeleti szél nagy területen erős néhol viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 17 és 23 fok között valószínű, északkeleten lesz a hűvösebb.

Pénteken túlnyomóan napos idő várható fátyolfelhőzettel, többnyire kevés gomolyfelhővel. Legfeljebb északon, északkeleten fordulhat elő néhol zápor. A szél északiról változó irányúra vált, és mérséklődik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul, de elsősorban az északi völgyekben fagypont alá hűlhet a levegő, illetve talajmenti fagy főleg a Dunától keletre másutt is előfordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között várható.

MTI

hirdetés