Kaszaperen tartott bűnmegelőzési tanácsadást a rendőrség

kaszaperen Fotó: Police.hu

Kaszaperen jártak a Békés megyei rendőrök a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács mobil bűnmegelőzési centrumával.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai rendszeresen tartanak tájékoztatókat, rendezvényeken Békés megye kistelepülésein. A szakemberek célja, hogy széles körben terjesszék a tapasztalatok alapján gyakrabban előforduló bűncselekményekkel, és azok megelőzési lehetőségeivel kapcsolatos információkat.

hirdetés

Kevermes után 2020. május 25-én a „Házhoz megyünk” országos bűnmegelőzési program keretein belül Kaszaperre látogattak el. Ott szintén bemutatták a BikeSafe alkalmazást, és regisztrálták is az érdeklődők kerékpárjait a kerékpárlopások megelőzését, felderítését segítő rendszerben. Közben felhívták a figyelmet arra, hogy aki vásárolni, ügyet intézni megy, sehol ne hagyja ott még rövid időre se lezáratlanul a kerékpárját! Használjanak jó minőségű zárat, és a kerékpár kormányán, kosarában ne hagyjanak táskát, telefont, pénztárcát! Jó, ha a kerékpárt hozzá zárják egy korláthoz, oszlophoz. Miközben vásárolnak, boltban, piacon válogatnak a termékek között, ne tegyék le a táskáikat, pénztárcáikat a polcra, vagy a bevásárlókocsiba, mert ha csak egy pillanatig nem figyelnek, könnyen elviheti valaki.

A rendőrök válaszoltak a kaszaperiek kérdéseire és fogadták a közrenddel, közbiztonsággal kapcsolatos észrevételeket is. Emellett hasznos bűnmegelőzési tanácsokat tartalmazó ingyenes kiadványokat, szórólapokat biztosítottak az érdeklődőknek – írja a Police.hu.