Idén elmaradnak a legnagyobb romániai zenei fesztiválok

disco, koncert, rendezvény Fotó: Pixabay

Idén elmarad a négy legnagyobb romániai zenei fesztivál a koronavírus-járvány következtében bevezetett korlátozások miatt – közölték kedden a szervezők.

Románia négy legnagyobb fesztiválja közül kettő Kolozsvárhoz és annak vonzáskörzetéhez köthető, hiszen az Untoldot Kolozsvár belvárosban szervezik meg évente, az Electric Castle-t pedig Bonchidán, a restaurálás alatt levő Bánffy-kastélyban. Emellett a Fekete-tenger parti Neversea és a bukaresti Summer Well fesztivál örvend nagy népszerűségnek a fiatalok körében. Az Untold és a Neversea szervezői kedden jelentették be, hogy a bizonytalanságra való tekintettel lemondják az idei fesztiválokat, miután a román egészségügyi minisztérium tervei szerint augusztus végéig maximum ezer fős szabadtéri rendezvényt lehet csak szervezni.

A Neversea fesztivált eredetileg július 2. és 5., az Electric Castle-t július 15. és 19., az Untoldot július 30. és augusztus 2., a Summer Wellt pedig augusztus 7. és 9. között rendezték volna meg. A négy fesztiválnak 2018-ban 130 millió lej (9,2 milliárd forint) bevétele volt, összesen 775 ezer látogató kereste fel a négy helyszínt.

MTI


Kövessen minket Facebookon!