Több alkalommal lopott Gyulán, így próbált megélni

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

A Gyulai Járási Ügyészség vádirata alapján információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette, ezen bűncselekmény kísérlete, 2 rendbeli lopás bűntette és 3 rendbeli lopás vétsége miatt ítélt el a Gyulai Járásbíróság a 2020. május 27-én tartott előkészítő ülésén egy 20 éves büntetlen előéletű, szigetszentmiklósi illetőségű férfit, aki valamennyi terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

hirdetés

A munkahellyel, megélhetést biztosító állandó jövedelemmel nem rendelkező férfi a vádbeli időszakban Gyulán tartózkodott, megélhetését vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséből fedezte. 2019. április 22-én Gyulán, a Hunyadi utcában talált egy női táskát, benne  a sértett személyes irataival és 2 db bankkártyájával. A férfi a bankkártyákkal megpróbált pénzt felvenni két ATM bankjegykiadó automatánál, de téves PIN kódokat adott meg, így a tranzakciók nem sikerültek, ezért a táskát, a személyes iratokat és a bankkártyákat egy szemetesbe dobta, ahol azokat megtalálták és visszajuttatták a sértettnek.

hirdetés

Néhány nap múlva, 2019. április 30-án Gyulán, a vasútállomás mellékhelyiségében szintén talált egy női pénztárcát, benne személyes iratokkal és bankkártyákkal. A férfi 2 db pay-pass fizetésre alkalmas bankkártyát kivett a tárcából, majd a tárcát visszatette oda, ahol találta; az egyik bankkártyával még ugyanazon a napon 4.000.-Ft értékben vásárolt energiaitalt, cigarettát és Békéscsabára szóló vonatjegyet, majd a bankkártyákat odaadta ismerőseinek, hogy juttassák vissza a sértettnek. 2019. május 08-án éjszaka bemászott egy gyulai étterem-söröző körbekerített udvarára és onnan 2 db 50 literes üres alumíniumhordót lopott el 45.000.-Ft értékben, azzal a szándékkal, hogy azokat értékesíti, de mivel azok túl nehéznek bizonyultak, egy szomszédos utcában hagyta őket.

2019. július 17-én a Gyula 1. Posta elől lopott el egy szürke színű lezárt férfi kerékpárt, azt zöldre festette és azzal közlekedett egészen július 21-ig, amikor is a rendőrök igazoltatták és a kerékpárt lefoglalták tőle. Nem maradt sokáig jármű nélkül, mert még ugyanaznap a Kossuth térről ellopott egy lezáratlan, 20.000.-Ft értékű női kerékpárt, amely később sem került elő. A férfi 2019 augusztusában Gyulán lakó édesapját is megrövidítette, 78.000.- forintot és több mint 100.000.-Ft értékű eurót lopott el tőle; az ellopott pénzt a nyomozás során nem találták meg.

A járásbíróság a letartóztatásban lévő férfit halmazati büntetésül 1 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélte, mellékbüntetésül 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, ezen felül 185.000.-Ft erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben és kötelezte az eljárás során felmerült 240.000.-Ft-os bűnügyi költség megfizetésére is.

hirdetés