Súlyos következménye lett a szabálytalanságoknak

Fotó: Police.hu

Békésen, egy gyalogos-átkelőhelyen ütött el egy személyautó egy robbanómotoros kerékpárral közlekedő férfit. A nő figyelmetlen volt és a megengedettnél gyorsabban ment, a férfi pedig a kerékpárján fenn ülve hajtott át a zebrán. A rendőrség a nő ügyének vizsgálatát befejezte.

hirdetés

Személygépkocsi ütött el egy robbanómotoros kerékpárral közlekedő férfit 2019. szeptember 14-én Békésen, a Rákóczi utca és a Szánthó Albert utca kereszteződésében. A férfi a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen szabálytalanul akart áthajtani, nem szállt le a kerékpárról. Az autót vezető nő pedig a megengedettnél gyorsabban ment és későn vette észre a zebrán közlekedő kerékpárost. A férfi nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A nyomozás során kirendelt igazságügyi műszaki szakértő megállapította, hogy az autó vezetője, ha figyelmesen közlekedik és időben észrevette volna a kerékpárost, intenzív fékezéssel elkerülhette volna a balesetet. A Békéscsabai Rendőrkapitányság az akkor 41 éves nőt közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésével gyanúsítja.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a büntetőeljárás iratait 2020. június 3-án továbbította az ügyészségre. A férfi ellen azért, mert a gyalogos-átkelőhelyen kerékpárral ment át, szabálysértési eljárás indult.

Police.hu

hirdetés