Szente Béla marad a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója

szente Fotó: Csabagyöngye Kulturális Központ

Június végén lejár Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatójának kinevezése. Más pályázat nem érkezett be a pozícióra, az övé pedig ismét érvényes volt, ezért ismét őt nevezte ki a város vezetése. A szakembert a következő évek terveiről kérdeztük.

hirdetés

A Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatójának öt évre szóló magasabb vezetői megbízása 2020. június 30-án jár le. Ezért határozattal pályázat került kiírásra az intézményvezetői állás betöltésére. A pályázat benyújtásának határideje 2020. május 4. A pályázati felhívásra egy pályázat érkezett, a jelenlegi intézményvezető, Szente Béla Lászlótól. Őt választották meg újabb öt év határozott időtartamra 2020. július 1-jétől 2025. június 30-ig.

hirdetés

Szente Béla a kinevezéssel kapcsolatban megosztotta, az elsődleges terv az, hogy az eddigi munkát folytassák, próbálják a korábbi eredményeket tovább építeni. A minőségen pedig még tovább javítani. Két intézményben is felújítás zajlik, a Munkácsy Emlékházban és Mezőmegyeren. A Munkácsy negyed egyre inkább kirajzolódik, ennek egy fontos szegmense lesz az emlékház.

Ráadásul a turizmus aktív szervezése is visszakerül a kulturális központba. Opauszki Zoltán, a Csabagyöngye Kulturális központ igazgatóhelyettese szakterülete a turisztika. Kicsit a Munkácsy negyed, kicsit a Gyula-Békéscsaba turisztikai desztinációs menedzsment irányába nézve igyekeznek a lehetőségeket jobban kihasználni.

A nyitással kapcsolatban sem terveznek nagyobb eseményt, szeretnék onnan folytatni az életet és a munkát, ahol abbahagyták. Egy új rendezvénystruktúrát alakítottak ki az előző évben, ami idén teljesedhetett volna ki, viszont a járvány félbeszakította ezt a folyamatot. Szente Béla bízik abban, hogy a szünet ellenére eredményesen folytathatják majd a munkát.

hirdetés