Vihar: Tótvázsonyban meghalt egy nő, akit elsodort egy villámárvíz

Vihar Fotó: MTI/Lakatos Péter

Országszerte sok helyen okozott fennakadásokat a vasárnap délutáni vihar, Budapesten több mint 350 helyre vonultak ki a tűzoltók – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

hirdetés

Dóka Imre elmondta: a nagy mennyiségű csapadék Budapest valamennyi kerületében munkát adott a tűzoltóknak. Szintén az esőzések miatt riasztották több esetben a katasztrófavédelem munkatársait Fejér megyében Bicske és a Váli-völgy térségébe, Komárom-Esztergom megyében Tatabánya, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig Szolnok környékére – mondta. Hozzátette: a Balatonnál jellemzően kisebb fakidőlések miatt kellett kivonulniuk a tűzoltóknak, akik még délután is országszerte több helyszínen dolgoztak.

hirdetés

A szóvivő arra kérte a lakosságot, hogy kísérjék figyelemmel az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetéseit. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Ravazdon villám csapott egy körülbelül száz négyzetméter alapterületű családi házba vasárnap délután. A tetőszerkezet nem gyulladt ki, viszont mintegy tíz négyzetméternyi felületen beizzott, ezt a tűzoltók megszüntették.

Tótvázsonyban meghalt egy nő

Tótvázsonyban meghalt egy nő, akit elsodort egy villámárvíz vasárnap délután – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel. Kucsera Katalin elmondta: a 66 éves nő a férjével vasárnap délután a kertjük végében levő hídpillért akarta megtisztítani az eső miatt megáradt időszakos vízfolyás hordalékától, ám belecsúszott a vízbe, és a villámárvíz mintegy hetven méteren sodorta magával. A bajba jutott nőt a katasztrófavédelem munkatársai húzták ki a vízből, de a mentők már nem tudták újraéleszteni. A rendőrség általános közigazgatási eljárásban vizsgálja az eset körülményeit – tette hozzá a szóvivő.

A sár és törmelék miatt lezárták a 10-es főutat Üröm és Solymár között

Nagy mennyiségű sarat és törmeléket hordott az eső a 10-es főútra a vasárnap délutáni viharban, ezért a rendőrség lezárta az út Üröm és Solymár közötti szakaszát – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. A rendőrség azt írta: a sár és törmelék miatt járhatatlanná vált útszakasz megtisztításáig a rendőrök elterelik a forgalmat, az ürömi, valamint a solymári körforgalomnál visszafordítják az arra közlekedőket.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a 10-es főút egy csatlakozó, önkormányzati kezelésű mellékutcájának a burkolatát bontotta meg a heves esőzés. Majd a főútra mosta azt, más hordalékkal együtt. A társaság szentendrei mérnökségének szakemberei egy rakodó- és egy seprűs tisztítógéppel megkezdték az útszakasz takarítását. Közölték: a főút nem sérült meg, a takarítást pedig előreláthatóan a késő délutáni, kora esti órákban befejezik. Addig kerülni az Üröm-Budakalász-Csobánka útvonalon lehet.

A Voláninform közösségi oldalán az olvasható, hogy a lezárás idején a 800-as és a 815-ös autóbuszok kerülőútvonalon (Csobánka – Pomáz – Flórián tér) közlekednek. A 820-as buszok a pilisvörösvári vasútállomásig, a 830-as buszok pedig a solymári vasútállomásig járnak. Onnan a MÁV elfogadja a Volánbusz által kiállított bérletigazolványokat.

Forrás: MTI

hirdetés