Marta Drpa: várom, hogy bemutatkozhassak a magyar bajnokságban!

Marta Drpa Fotó: BRSE

Marta Drpa személyében a nemzetközi piacon is magasan jegyzett játékos erősíti a Békéscsabai Röplabda SE csapatát a 2020/2021-es idényben.

A szerb utánpótlás és felnőtt válogatottsággal is rendelkező, átló poszton bevethető, 31 éves, 192 cm magas sportoló az előző idényt az orosz VC Yenisey Krasnoyarsk együttesénél töltötte, ahol a liga egyik legjobb pontszerzője volt. Ezúttal arról számolt be, hogyan szeretett bele a röplabdába.

Mikor és hol ismerkedtél meg a sportággal?

M.D.: Belgrádban jártam általános iskolába, ahol volt egy “Block Out” elnevezésű csapat. Körülbelül 12 évesen lehettem, amikor csatlakoztam, nagy szerencsém volt, hiszen egy kiváló edző, Slobodan Trpkovic keze alatt sikerült jól elsajátítanom a röplabdázás alapjait.

Melyek voltak a karriered legfőbb állomásai?

M.D.: Több ország számos csapatában megfordultam pályafutásom során, ezek közül hármat emelnék ki: Belgrádban, a Crvena Zvezda volt a karrierem első “hivatalos” állomása. A Spartak Subotica együttesénél teljesedtem ki, ezeken túl a német Potsdam csapatához is szép emlékek és sikerek kötnek.

Kik voltak azok, akik a legnagyobb hatással voltak pályafutásodra?

M.D.: Zoran Terzic, a legjobb edző, aki nagy hatással volt a pályafutásomra. Számomra az ő játékfilozófiája és edzésmódja volt az, amivel a legjobban azonosulni tudtam. A férfi játékosok közül Ivan Miljkovic-et és Nikola Grbic-et, nők közül pedig Kim Yeon-koung tartom a legjobb röplabdázóknak, akik szintén hatással voltam a karrieremre.

Mely eredményeidre vagy a legbüszkébb?

M.D.: Az U20-as Világbajnokságon szerzett ezüstérem kívánkozik az első helyre. De a szabadkai Spartak bajnoki második helyezése is szép siker volt, valamint a 2018/2019-es Bundesligában megszerzett bronz éremre is büszke vagyok.

Mi volt az, ami miatt a BRSE mellett döntöttél? Mit tudsz a klubról?

M.D.: A magyar bajnokság évről évre erősebb, szeretném itt kipróbálni magam, hiszen korábban még nem játszottam Magyarországon. Több ismerősöm is szerepelt már a békéscsabai klubnál, melyről jókat hallottam, tetszett az a koncepció, amit felvázolt a klubvezetés.

Mit vársz a következő szezontól?

M.D.: Optimistán várom az idényt, bízom benne, hogy jól fogunk tudni együtt dolgozni a csapattársaimmal, ennek eredményeképp sok győzelmet várok, nem titkolt célom, hogy trófeával zárjam a szezont!

Forrás: BRSE


Kövessen minket Facebookon!