A megmaradt sörből készített kézfertőtlenítőt a HEINEKEN

Fotó: Heineken

Bár egyre inkább kezd visszatérni az élet az éttermek, sörözőkbe, azaz a HORECA-szektorba, a sörgyártóknak nagyon nem volt könnyű eddig az idei év.

A fontos tavaszi szezonban gyakorlatilag csak otthon lehetett alkoholt fogyasztani, jelentős mennyiségű HORECA-készlet is megmaradt. Ezt a készletet használta ki a HEINEKEN, és egy új terméket kezdett gyártani. A gyártó az Agrárszektort arról tájékoztatta, hogy a vendéglátóegységekből visszavett söröket nem szerették volna megsemmisíteni, így született az ötlet, hogy készüljön belőle fertőtlenítőszer.

Az eljárás maga egyszerű: a sörből lepárlással készült magas alkoholtartalmú folyadék, majd ezt elegyítik glicerinnel. Közel 3000 darab készült a fertőtlenítőből, ebből kapott a cég minden dolgozója, a többi pedig a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet átmeneti otthonai került.

A „sertőtlenítő” elnevezésű szer különleges csomagolást (kiemelt kép) is kapott – számolt be az Agrárszektor.hu online agrárgazdasági újság.

 

Ez is érdekelheti: