Megnyitotta kapuit az új ifjúsági centrum Békésen

ifjúsági Fotó: Kálmán Tibor hivatalos oldala

A péntek a békési ifjúság jegyében telt Békésen. Lezárult a Kortárssegítő tábor és végre megnyithatta kapuit az új ifjúsági centrum Békésen.

hirdetés

„Az idősebb nemzedék általában kétféle módon kötődik a fiatalokhoz. Az egyik önmagát látja fiatalnak bennük, önmagát akarja fiatalnak megőrizni, a másik pedig irigyli őket, ennélfogva elveszti önmagát.” – mondta egykor Gobbi Hilda, és milyen bölcsen látta. A fiatalság, mint a jövő záloga, mindannyiunk életének elmaradhatatlan alkotórésze, felnőtt életünkben a gyermekként megtalált kincsek, az ott lüktető energia is hajt bennünket előre. Aki irigységgel tekint a fiatalságra, valóban önmaga egy fontos részének fordít hátat.

hirdetés

Ez a fordulatos, munkás hét talán nem is zárulhatott volna optimistábban. A BVSZSZK által immár 6. alkalommal megrendezésre került kortárssegítő tábor lezárásán részt vett Kálmán Tibor, Békés polgármestere és Deákné Domonkos Julianna kulturális tanácsnok. A képzés nyomán tizenhét fiatal vált fogékonyabbá, érzékenyebbé a környezetében élő emberek mentális állapota, lelki problémái iránt. Nagyban emelve a városban igen erős szociális védőháló hatékonyságát.

Régi adósságunknak tettünkk eleget, amikor egy kulcsátadás keretében megnyitottuk a Connect Ifjúsági Centrumot az érdeklődő fiatalság előtt. Az új intézmény lényege, hogy fejlessze illetve kézzelfoghatóvá tegye a fiatalokban természetszerűen meglévő közösségi érzést mégpedig lehetőleg az internet nélkül. Segítve az egymásra hangolódást – írta közösségi oldalán Kálmán Tibor. Kötetlen klubélet és kerekasztal beszélgetések, szakmai fórumok is várják majd az érdeklődőket. Természetesen a centrumban többféle játék és kikapcsolódási lehetőség is várja majd az oda betérőket.

Az Életműhely Alapítvány által életre hívott intézmény a volt Korona mozi épületében várja az érdeklődőket az indulást követően pénteki és szombati napokon, ám a nyitva tartást szeretnék fokozatosan a hét hat napjára kiterjeszteni. A klubhelység használata ingyenes. A megynyitó után végignézve az arcokon, az esztétikus, korszerű környezeten, optimistán tekintek a Connect Ifjúsági Centrum működése elé. Békés város lakossága, képviselő testülete nevében is sok sikert kívánok a megvalósítóknak. Nagy öröm számomra, hogy városunkban immár több ifjúsági szervezet is várja, segiti a fiatalokat, munkájukhoz ezúton is sok sikert kívánok – zárta gondolatait a polgármester.

hirdetés