Megnyílt a Fáy utcai futópálya a lakosok előtt Békésen

Beküldött fotó

Birtokba vehetik most már a lakosok a Fáy utcai rekortán futópályát Békésen. A műszaki átadás a napokban megtörtént, a felület megszilárdult, megfelelően terhelhető. A pálya funkciója a futás, a kocogás és a séta. 

Polgár Zoltán örömmel számolt be arról, hogy immár a lakosok is használhatják a Fáy utcai futópályát. Személyesen is kérek mindenkit, hogy tartsa be a használati szabályokat. Nem használ, sőt kifejezetten árt a rekortán borításnak, hogyha kerékpárral, görkorcsolyával vagy gördeszkával, rollerrel hajtanak rajta. A nordic walkinghoz szükséges botok is csak műanyag védődugóval ellátva érinthetik a pálya felületét – hangsúlyozta a település alpolgármestere.

hirdetés

A pálya körül van még tennivaló, a füvesítés már megtörtént, és a napokban még néhány fát gallyaznak, hogy a futók zavartalanul haladhassanak végig a pálya minden szakaszán. Az elültetett rengeteg csemete sokszorosan pótolni fogja a megvalósítást akadályozó, szükségszerű, kényszerből kivágott néhány fát. További jó hír, hogy a Fáy András utcai parkban található játszótér is újra megnyitja kapuit hétfőtől, a gyermekek ismét birtokba vehetik annak játékait. Szolgálja hát a pihenést, a kikapcsolódást, és az egészséget városunk zöld szigete, új piros szalagjával ékesítve. Vigyázzunk környezetünk tisztaságára!