Pénteken újra országszerte kánikula lesz

Záporok, legmagasabb, kánikula, 30, augusztus, időjárás, napsütés, nyár, hőség, melegebb Fotó: Pixabay

Szerdától újabb felmelegedés jön, pénteken már 30-35 fokos hőségben lesz részünk. De a kánikula hétvégén tovább is áll.

Az átvonult hidegfront mögött szerda hajnalra jelentősen felfrissült a levegő, a legtöbb helyen 9-14 fok közé csökkent a hőmérséklet, de a szélcsendes völgyekben 7-8 fok is előfordulhatott. Érdemes szellőztetni. A napközben délnyugatira forduló áramlással ismét egyre melegebb légtömegek érkeznek, a csúcshőmérséklet 23 és 29 fok között alakul, majd csütörtökön már eléri a 26-32 fokot. Mindkét napon délen, délnyugaton lesz zavartalanabb a napsütés, máshol gomolyfelhők zavarhatják azt, de számottevő csapadék nem várható.

A legmelegebb pénteken lesz, országszerte kánikula várható, 30-35 fokos csúcshőmérséklettel. Felhő alig lesz az égen, szikrázóan napos időre van kilátás. A hőségben csak a megélénkülő délies szél hozhat némi felfrissülést. Ezeken a napokon szintén jellemző lesz a nagyon erős, többfelé extrém erős UV-sugárzás 10 és 16 óra között. Érdemes lesz kerülni a közvetlen napfényt, ha ezt nem tehetjük meg, használjunk magas faktorszámú fényvédő krémeket, illetve viseljünk napszemüveget, szalmakalapot!

Szombaton hazánk nagy részén még kitart a kánikula, ám napközben északnyugat felől zápotokkal, zivatarokkal, feltámadó széllel hidegfront érkezik. Vasárnapra mindenhol megszűnik a hőség – számolt be az Időkép.


Kövessen minket Facebookon!