Szlovákiában emelkedő tendenciát mutat az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma

teljes körű zárlat Németországban, Kondoroson, fertőzöttek, korona, koronavírus, Horvátország, Szlovénia, járvány terjedése

Emelkedő tendenciát mutat az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma az elmúlt két hétben Szlovákiában, ahol szerdán viszonylag magas, 53 volt a SARS-CoV-2 vírusfertőzéssel újonnan diagnosztizáltak száma – derült ki a szlovák nemzeti egészségügyi információs központ (NCZI) honlapján csütörtökön közzétett adatokból.

Az újonnan diagnosztizált esetek számának növekedése az elmúlt két hetet tekintve viszonylag lassú üteműnek, ugyanakkor többé-kevésbé folyamatosnak mondható. A koronavírussal újonnan diagnosztizáltak napi átlaga az elmúlt egy hétben húsz fölé nőtt, míg ez az átlag májustól június utolsó hetéig öt alatt volt. A szerdán diagnosztizált 53 új eset kiugrónak számít, tekintve, hogy az újonnan regisztrált fertőzöttek napi száma legutóbb áprilisban haladta meg az ötvenet. A szerdai napon közel 2300 vírustesztet végeztek el az országban.

hirdetés

Az új adatok kapcsán Igor Matovic, szlovák miniszterelnök közösségi profilján azt írta: “túl sok (az esetek száma) ahhoz, hogy a továbbiakban is csak az emberek felelősségtudatára számítsunk.” Az NCZI által közzétett adatok szerint a szerdai 53 új esettel együtt eddig már 1851 fertőzött személyt vettek nyilvántartásba Szlovákiában. Közülük eddig hivatalosan 1477-et nyilvánítottak gyógyultnak. A kór elismert halálos áldozatainak száma 28, és eddig már csaknem 224 ezer vírustesztet végeztek el. (MTI)

 

Kapcsolódó tartalom: