Romániában megközelítette a hétszázat az egy nap alatt diagnosztizált fertőzöttek száma

Romániába, Németországban, Ausztriában, szlovéniában, koronavírus, ausztria, Románia Fotó: MTI/Veres Nándor (archív)

Romániában újabb napi esetszám-rekordot jelentettek szombaton: az utóbbi 24 óra alatt 698 új koronavírus-fertőzöttek azonosítottak.

Az országban az utóbbi két napon is meghaladta, illetve megközelítette a 600-at az egy nap alatt diagnosztizált fertőzések száma.
Romániában a járvány terjedési ritmusa a héten meghaladta az áprilisi első tetőzéskor feljegyzett szintet: most már minden nap megdől az ismert aktív koronavírus-fertőzöttek rekordja is. Szombaton 8794 aktív fertőzöttről tudtak a közegészségügyi hatóságok.

hirdetés

Az utóbbi napon az utóbbi hét napi átlagánál (20) több, 24 beteg hunyt el, ezzel 1871-re emelkedett a járvány romániai áldozatainak száma. Külföldön 122 koronavírussal diagnosztizált román állampolgár vesztette eddig életét. A betegség romániai megjelenése óta 32 079 embernél mutatták ki a fertőzést, közülük 21 414 meggyógyult, 239-et pedig intenzív osztályon kezelnek.

A stratégiai kommunikációs törzs első ízben közölte azt, hogy a járvány kezdete óta 493 585 embert teszteltek le. Az elvégzett vizsgálatok száma – az utóbbi napon kiértékelt 14 610 teszttel – 838 953-ra emelkedett.

MTI