Minden korosztályban születtek jó eredmények Kecskeméten

kecskeméti Fotó: Magyar Atlétikai Szövetség

A Dél-alföldi dobó versenysorozat záró állomására a Kecskeméti Atlétika Centrumban került sor. Ez volt az ottani új pálya második nagyobb versenye a tavaly októberi diákolimpiai ügyességi csapatbajnokság országos döntője után. Örömteli tény, hogy Magyarország olyan helyzetben van, hogy miközben a világ minden táján számtalan idénre tervezett versenyt lemondtak már, nálunk zökkenőmentesen le tudott zajlani egy négyállomásos sorozat.

hirdetés

A tavaly átadott pálya jól vizsgázott, hiszen sok egyéni csúcsot, magyar viszonylatban kiemelkedő eredményt jegyezhettünk fel. A felnőtteknél Rivasz-Tóth Norbert 78 méter közeli gerelyhajítása (77.98), Fischer Márk 17 méter feletti súlylökése (17.35, PB), Veiland Violetta újabb 16 méter feletti súlylökése (16.43) kívánkozik az élre. A juniorok mezőnyében a hazaiak versenyzője, Fekete István súlylökésben a 6 kilogrammos szerrel megközelítette a 18 métert (17.69). Csontos Márton (BSC) diszkoszvetésben az 50 méter közelébe jutott (49.22, PB).

hirdetés

Az ifjúságiaknál Harkai Anna (KARC) 14.41 méteres eredménye súlylökésben, Gálpál Zsombor (Ikarus) 60 méter feletti gerelyhajítása (61.16), valamint Keszthelyi Luca (Szolnoki SC-SI) 1.74-es magasugrása kimagasló. Utóbbi ezzel a felnőttek versenyében diadalmaskodott! A serdülő fiú diszkoszvetésben hárman is 50 méter felett dobtak. A győztes Takács Zsombor (Ócsa SE) 58.13 métert dobott. Bencsik Adél (KARC) a 40 métert közelítette gerelyhajításban.

A vasárnapi viadal végig nagy melegben zajlott és a sok nevezés miatt jelentős csúszással fejeződött be. Ez elsősorban a diszkoszvetés indulóira rótt nagy terhet. Az volt az utolsó versenyszám a délelőtt 10 órakor kezdődő, és bőven a délutánba nyúló programban, amely ahogy a fentiekből is kiderült, nem csak dobószámokból állt, az ugróknak is versenylehetőséget biztosított. A sorozat végén a legjobb átlagot elért versenyzők különdíjat kaptak: Márton Anita (női súlylökés és diszkoszvetés), Horváth Márk (fiú súlylökés), Takács Zsombor (fiú diszkoszvetés).

Forrás: Magyar Atlétikai Szövetség

hirdetés