Közelít a húszezerhez a szerbiai fertőzöttek száma

fertőzöttek, Olaszországban, koronavírus, vírus, covid, járvány, korona Illusztráció: Pixabay

Szerbiában egy nap alatt 351 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba, az azonosított fertőzöttek száma ezzel már megközelíti a húszezret.

hirdetés

Szerbiában az utóbbi 24 órában 18 983-ról 19 334-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Szerdán 11 újabb halálos áldozata volt a betegségnek, így a halottak száma 429-re nőtt. Az aktív esetek száma 4858. A járványhelyzet súlyosbodása miatt péntektől nemcsak a járványgócokban, hanem Szerbia egész területén kötelező a maszk viselete zárt térben, illetve nyílt helyiségekben is, ha nem tartható az ott tartózkodók közti másfél méteres távolság. Emellett az egész országban tilos lesz tíz résztvevőnél tömegesebb rendezvényeket szervezni.

hirdetés

Észak-Macedóniában szerdáról csütörtökre 8332-ről 8530-ra emelkedett az igazolt fertőzöttek száma. Egy nap alatt négyen haltak bele a Covid-19 szövődményeibe, és ezzel 393-ra nőtt a halálos áldozatok száma. Az aktív esetek száma 3572, lélegeztetőgépre 38-an szorulnak. A legtöbb fertőzöttet továbbra is a fővárosban regisztrálják, ezért az ott lakókat fokozott figyelemre intik.

Montenegróban egy nap alatt 1453-ról 1522-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Nem volt halálos áldozata a vírusnak szerdán, így a halottak száma 26 maradt. A koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb legfrissebb döntése értelmében mindazok, akiknek pozitív lett a koronavírustesztjük, valamint azok, akik kapcsolatba kerülhettek fertőzött személlyel, 21 napos karanténra kötelezhetők.

Bosznia-Hercegovinában az utóbbi 24 órában 7179-ről 7411-re nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. Heten haltak bele a Covid-19 betegségbe, a halálos áldozatok száma ezzel 235-re nőtt. Az ország két részének, a boszniai Szerb Köztársaságnak, valamint a Bosznia-hercegovinai Föderációnak a miniszterelnökét is koronavírus-fertőzéssel diagnosztizálták, előbbit magas lázzal kórházba kellett szállítani. A nyugat-balkáni országba csütörtöktől újra beléphetnek európai uniós állampolgárok, ám a határon 48 óránál nem régebbi, negatív koronavírustesztet kell felmutatniuk.

MTI

hirdetés