Több mint 60 millió forintot loptak el egy budapesti nő bankszámlájáról

budapesti Fotó: Police.hu

Egy budapesti nő 2020. április 9-én megdöbbenve látta, hogy a bankszámláján lévő 62 millió forintot érő értékpapírjait a tudta és beleegyezése nélkül eladták és a pénzt egy ismeretlen számlára utalták. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály különösen nagy kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.

A BRFK nyomozói a széleskörű adatgyűjtést követően megállapították, hogy K. Györgyné és a jelenleg szökésében lévő élettársa, Balogh Sándor rávette V. Gergő banki ügyintézőt, hogy a nő számlájához biztosítson nekik netbankon keresztül hozzáférést. A páros munkáját a banki ügyintézőn kívül még két férfi – H. János és F. László – is segítette. Ők arról gondoskodtak, hogy legyen egy olyan bankszámla, ahová a jogosulatlanul megszerzett pénzt átutalhatják. A netbankos hozzáférési adatok birtokában K. Györgyné belépett az ügyfél internetbankjába és néhány tranzakciót követően 62 millió forintot utalt az F. László által nyitott bankszámlára. Ezután a pénzt F. László felvette és átadta társainak.

hirdetés

A rendőrök 2020. július 7-én budapesti lakásán elfogták K. Györgynét, és ott kutatást tartottak. A K. Györgyné és élettársa Balogh Sándor használatában lévő autók csomagtartójában közel 54 millió forintot és 1 millió forint értékű ékszereket találtak. A pénzt, az ékszereket és a nagy értékű autókat a bűncselekménnyel okozott kár megtérítése érdekében lefoglalták. A 47 éves K. Györgynét egyrendbeli különösen nagy kárt okozó csalás miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság elrendelt.

A nyomozók a 25 éves V. Gergőt egyrendbeli bűnsegédként elkövetett információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett és kétrendbeli hamis magánokirat felhasználása vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Letartóztatását az illetékes bíróság elrendelte. Az 58 éves F. Lászlót és a szintén 58 éves H. Jánost pedig bűnsegédként elkövetett információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Ők az eljárás további szakaszában szabadlábon védekeznek.

Fotó: Police.hu

A rendőrök továbbra is keresik K. Györgyné társát a 37 éves budapesti Balogh Sándort, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén – írja a Police.hu.