Lopott luxusautókat legalizáló céghálózatot buktattak le Miskolcon

luxusautó, bűnügy, Miskolc Fotó: Police.hu

A rendőrök elfogták a céghálózatot működtető miskolci férfit. A nyomozók drogot és két éles géppisztolyt is találtak nála.

A Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály (KR KÜFFO) Vagyonvédelmi Osztálya jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntett és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást F. Zoltán miskolci lakossal szemben. Az 53 éves férfi a nyomozás adatai szerint az érdekeltségébe tartozó miskolci telephelyein lopott járműveket – egyeseket szétbontva, konténerekben – tárolt, amelyeket céghálózatán keresztül legalizált.

A férfi elfogására, a járművek lefoglalására, illetve a céghálózat felszámolására a KR KÜFFO munkatársai 2020. július 7-re és 8-ra összehangolt rendőri akciót szerveztek. Ennek alkalmával a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége elfogta F. Zoltánt, a nyomozók pedig kutatásokat tartottak a hozzá kapcsolódó ingatlanokban és telephelyeken. Az akció során a rendőrök 11 nagy értékű autót, illetve számos gépjármű fődarabot, valamint 10,4 millió forint készpénzt és a céghálózathoz tartozó 7 gazdasági társaság (köztük egy szlovák és egy német cég) könyvelési anyagát is lefoglalták.

https://www.youtube.com/watch?v=7Yumxjg8GLw

Az egyik szemle alá vont jármű rakterében különböző rejtekhelyeken 6,5 kilogramm por állagú kábítószergyanús anyagot, valamint 5 fegyvert és lőszereket is találtak a nyomozók. A vegyészszakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag amfetamin, amelynek feketepiaci értéke közel 20 millió forint. A fegyverszakértő megállapítása szerint 2 lefoglalt géppisztoly működőképes lőfegyvernek minősül, illetve a tárakban megtalált 278 lőszer éleslőszer.

A KR KÜFFO Vagyonvédelmi Osztályának nyomozói F. Zoltánt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amelyet a Borsod Megyei Főügyészség indítványára a Borsod Megyei Törvényszék elrendelt.

Police.hu