Polgárőr Szakmai Fórumot tartottak Békésen

békésen Fotó: Kálmán Tibor hivatalos oldala

A tapasztalatok, tervek egyeztetése és a köszönetnyilvánítás alkalma érkezett el, amikor a megye polgárőrei találkoztak Békésen.

Szombaton Békés újra vendéglátóként hívta és várta a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége által szervezett szakmai fórum résztvevőit. Amint azt Gyarmati Sándor elnök úr elmondta, ez az esemény egy jóval nagyobb lélegzetű, ám a koronavírus helyzet miatt sajnos meghiúsult orosházi polgárőr nap helyett került megrendezésre. Hiszen az a munka, melyet a megye polgárőrei a vírus elleni védekezésben kifejtettek, méltó lezárást és köszönetnyilvánítást igényel.

hirdetés

“A város és egyben a megye egyik legnépesebb, legtevékenyebb civil szervezeteként a polgárőrök mára az élet részévé váltak. Polgármesterként látom és köszönöm, hogy Békésen is a hétköznapokban és az esetleges krízishelyzetekben is elsők közt állnak csatasorba. Kérés, gyakran hívás nélkül is. A szombati rendezvényen, ahol elismerések is átadásra kerültek, a megye valamennyi önkormányzata nevében volt alkalmam megköszönni a Békés megyei polgárőrök helytállását.” – írta közösségi oldalán Kálmán Tibor, Békés polgármestere.