Ismét jól szerepeltek az Atlétikai Club versenyzői

atlétikai, Kovács Fotó: Kopp Békéscsabai Atlétikai Club (archív felvétel)

Az elmúlt hétvége sem telt el verseny nélkül. A 36. Honvéd Kupán a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzői is rajthoz álltak.

A klub két kiváló gyalogló lánya már nagyon ki volt éhezve a versenyzésre. Így kicsit el is kapkodták az első 1000 m-t. Túl erősnek tűnt az iram, így nehézzé vált az 5000 m további része, ettől függetlenül Kovács Barbara versenyző – aki még mindig Tokióra készül – egyéni csúccsal 22:48.40-nel – fejezte be második helyen a versenyt. Zahorán Petra gyalogló – akinek a járvány miatt idén kimaradt a kenyai junior világbajnokság – kitűnő, több mint 30 másodperces egyéni rekorddal, 24:06.29-es idővel az 5. helyen ért célba – értékelte Tóth Sándor edző a sportolói teljesítményét.

A verseny keretein belül Magyarország válogatott sprintereiből alkotott ifjúsági és junior váltóban hárman is képviselték a békéscsabai klubot. A ifjúsági váltó a 3. helyen végzett Nadj Levente és Hrabovszki Balázs részvételével, míg a junior váltóban Steigerwald Ernő segítette az U20-as csapatot az ezüstéremhez. Adorján László és Erdős Péter tanítványai mindhárman kitűnő formában, remekül futottak – tájékoztatott az egyesület.


Kövessen minket Facebookon!