Bencsik Ilona: Sok fiatal már kudarcélménnyel érkezik az iskolába

Bencsik, scholtz, pannon Fotó: Körös Hírcentrum

A következő hetekben egy cikksorozatot olvashatnak majd a Körös Hírcentrumon, amely a Pannon Oktatási Központot mutatja be több oldalról. Ezúttal Bencsik Ilonát, az iskola oktatási koordinátorát kérdeztük az intézményről. A későbbiekben pedig Scholtz Endre festőművész, tanár és Faragó Csaba, az iskola végzős tanulója osztanak meg további részleteket.

A Pannon Oktatási Központ Gimnázium békéscsabai tagintézményének a Csabagyöngye Kulturális Központ ad otthont. Bencsik Ilona, az iskola oktatási koordinátora megosztotta, az esti tagozatos gimnáziumban heti kétszer folyik az oktatás. A tagintézményben jelenleg 193 fő tanul, a 20 év alatti korosztálytól egészen a középkorúakig. Azonban a korkülönbség nem jelent akadályt, az osztályközösségek nagyon jók. A diákok egymással és a pedagógusokkal is példás vizsonyt ápolnak.

A fiatalokról sajnos gyakran elmondható, hogy már kudarcélménnyel, szülői nyomás hatására érkeznek. De aztán a közösségben feloldódnak és kinyílnak. A középkorúak pedig általában az érettségi megszerzése miatt keresik fel az iskolát. Szeretnék pótolni, amire korábban nem volt lehetőségük. Ők is aktívak az órákon, akár a saját gyerekeikkel együtt tanulják meg az anyagot.

Éppen ezért nyitva állnak az érettségit megszerezni kívánók előtt éppúgy, mint azok előtt, akik szakmát tanulnának. Az érdeklődők a 30/ 631 80 31-es telefonszámon vagy a bekescsaba@pok.hu email-címen tudnak jelentkezni. A teljes szakmakínálat az iskola honlapján érhető el. Emellett nyelvet (angol, német, orosz) lehet tanulni, és informatikai kurzusokat is tartanak az oktatási intézményben.


Kövessen minket Facebookon!