Kedden hidegfront töri meg a kánikulát

másodfokú, júliusban, hidegfront, vidékre, Hőség, Májusban Illusztráció: Pixabay

Záporokkal, zivatarokkal, feltámadó széllel hidegfront hoz felfrissülést.

A kánikula egész hétvégén kitart, hétfőn a hidegfront már érinti az északnyugati tájakat és itt zápor, zivatar kialakulhat, egy-két fokkal mérséklődik a hőség. Estétől, majd kedden napközben viszont már többfelé kell számítani záporokra, zivatarokra, kisebb esőre. A front csapadéka legkésőbb a keleti tájakat éri el és a napos idő itt tart ki a legtovább. Ugyanakkor a záporok, zivatarok mögött szakadozik a felhőzet és rövidebb időre másutt is kisüthet a nap.

A Dunántúlon több fokkal felfrissül a levegő, az ország nyugati és középső részén 22-28 fok várható, míg keleten még 30 fok fölé mennek a maximumok. Az északnyugatira forduló szél a Dunántúlon és zivatarok környezetében felerősödik, viharossá fokozódik.

Szerdán dél felől újabb zivatarok érkezhetnek, a Dunántúlon heves vihar alakulhat ki felhőszakadással, jégesővel, viharos széllel. Szeles napra készülhetünk, nyugaton és északkeleten zivatartól függetlenül erős, viharos északias szél fog fújni. Délutánra 20-28 fokig emelkedik a hőmérséklet, nyugaton lesz hűvösebb. A kánikula rövid ideig marad távol, a jelenlegi számítások szerint csütörtökön ismét több helyen lépjük át a 30 fokot – írja az Időkép.


Kövessen minket Facebookon!